Snabb & diskret leverans
Hämta i butik
Fri frakt över 995 kr

Analdusch - do & dont's

Analdusch - do & dont's
26 augusti 2022 4355 visning(ar)
Analdusch - do & dont's

Anal Play är kul och skönt men vi är många som oroar oss för missöden under tiden vi njuter och det kan förta en hel del av njutningen och känslan. Att oroa sig för avföring gör att du spänner dig och inte njuter fullt ut.

Det bästa är att gå på toaletten en timme innan anala lekar och att ta en dusch men det finns tillfällen då du vill känna dig extra ren och då kan man använda en analdusch. 

 

Här kommer vi guida dig hur du rengör analen inför analsex eller användning av sexleksaker för analen. Vad du ska tänka på, vad du ska undvika och vilka olika alternativ som finns. En riktigt bra guide till analrengöring med andra ord. 


Vad är en analdusch? 

Anal douche eller analduschar kan se ut på olika sätt men de vanligaste har en tub/pump längs ner och en pip som förs in i analen. Tuben fyller du med vanligt ljummet vatten som du sedan pumpar in i analen varpå vattnet sköljer rent och åker in i tuben igen, alternativt att du låter det rinna ut genom analen. En bra anal douche ska vara lätt att använda, inte göra ont att använda och lätt att göra ren. Vi rekommenderar analduchar med en smal pip/spets så de blir lättare att föra in. Längre ner kan du läsa om hur du använder en analdusch på bästa sätt. Du kan behöva prova olika produkter innan du hittar en du känner dig nöjd med då det finns olika utformningar och funktioner. 

Analduschen gör även att den inre ringmusklen som inte är viljestyrd slappnar av lite vilket är viktigt inför analsex och anal play. Detta kan du läsa mer om längre ner. 

Alla kan använda dessa produkter - oavsett kön/hur du definierar dig. 

Varför ska man rengöra analen? 

Du behöver absolut inte rengöra analen men om du inte kan släppa tankarna på att det kan komma avföring på penis vid analsex eller på en sexleksak så kommer du att spänna dig och då kommer du inte njuta. Som jag skrev tidigare så kan du börja med att gå på toaletten innan, ta en dusch eller rengöra rumpan och analöppningen och sedan skölja analen med analduschen, om du vill. Alla vet att det kan komma avföring vid anal play och det borde inte vara hela världen men alla är inte så avslappnade omkring det och då oroar man sig och då kan en analsköljning ta bort oron. 

Analsköljning bör göras minst 45 minuter innan anal aktivitet. 

Du behöver inte skölja tarmen varje gång du ska ha analsex eller njuta av analpluggar etc - risken att det kommer avföring är relativt liten. Ofta räcker det med att gå på toaletten, duscha och rengöra strax innanför analöppningen, med ett finger. Äter du dessutom en fiberrik kost behöver du eventuellt inte göra tarmsköljning överhuvudtaget eftersom du då har bra tarmrörelser som gör att bajs inte fastnar i tarmen. 

 

 


Hur använder man en analdusch?

  1. Gå på toaletten och töm tarmen. 

  2. Fyll pumpen med ljummet vatten och ställ dig i duschen eller badkaret. 

  3. Smörj in både analöppningen och analduschen med ett glidmedel och för in pipen i analen. Var väldigt försiktig och slappna av. Pipen ska liksom glida in mer än att du för in den. 

  4.  Pumpa upp vattnet i analen genom att trycka på pumpen i ca 5-10 sekunder. Är du nybörjare kan du pumpa in lite vatten åt gången för att vänja dig vid känslan. 

  5. Dra försiktigt ut analduschen utan att släppa greppet om pumpen (annars åker vattnet in i pumpen på en gång igen). 

  6. knip ihop skinkorna tills du känner att vattnet behöver rinna ut - i ca 30 sekunder.  

  7. Låt vatten rinna ut. Har du rester av avföring i tarmen kommer det komma ut nu. 

  8. När vattnen är klart och inte luktar är sköljningen klar. Det kan även komma lite slem vilket också är ett tecken på att sköljningen är klar. Repetera därför ovanstående punkter tills du är helt ren. Ibland behöver man upprepa proceduren 2-3 gånger. 

Hur ofta kan man använda en analdusch?

Det finns egentligen för lite forskning inom området för att vi ska kunna veta säkert men du ska inte skölja tarmen för ofta då du kan skölja bort tarmens viktiga bakterier som finns där samt rubba PH-balansen.  En gång i veckan är max enligt specialistläkare. 

 

Du bör dessutom absolut inte skölja tarmen mer en gång per tillfälle. 

 

Tarminnehållet som finns där hjälper till att skydda tarmens slemhinna och kroppen jobbar med egen utrensning som du inte ska störa allt för mycket. För mycket tarmsköljning kan leda till tarmbesvär. 

Har du hemmorojder eller andra problem med analen ska du inte skölja analen. 

Är det något som inte känns bra eller gör ont bör du alltid avbryta sköljningen. 

 


Om du känner att det är svårt att få in analduschen kan du trycka försiktigt mot analöppningengen vilket får den inre ringmuskeln att knipa ihop för att sedan slappna av. Det ska absolut inte göra ont. Du kan prova att ändra ställning om du känner obehag. 

Kan man använda en analdusch i duschen?

Du kan stå i duschen när du sköljer analen, vilket är smidigast eftersom det kan rinna en del avföring och mycket vatten men du kan även stå bredvid toaletten när du pumpar in vattnet för att sedan sätta dig på toaletten och låta det rinna ut. Du gör såklart hur du vill och vad som passar dig men det kan förekomma en hel del spill, vilket gör att vi oftast rekommenderar våra kunder att rengöra analen i duschen. De flesta vill ändå ta en dusch efter tarmsköljningen, för att bli helt rena.

En form av anal douche är munstycken som skruvas på duschmunstycket i duschen. De har ofta en ventil där du kopplar in vanliga duschslagen så du inte behöver kopplar loss den när du vill ta en dusch. Med dessa är det dock viktigt att kontrollera vattentryck och temperatur på vattnet innan du sätter igång. 

 

Ska man bara använda vatten? 

Vatten funkar bra men det finns en rad olika "recept" på tarmsköljningen där vissa är bra och andra mindre bra. Då kroppen har en delikat balans av elektrolyter så bör du inte använda något som stör dessa. Kolla alltid upp om vätskan du vill använda är safe. Och som vi skrev - duscha inte tarmen för ofta. 

 

 


Är det farligt att använda en analdusch?

Nej, inte om du gör det med måtta och inte använder vätskor som stör analen tarmflora. 


Anal douche för nybörjare

Ouch Anal Douche Small är en analdusch för att rengöra analen innan anala lekar. Så att du kan slappna av och fokusera på att njuta.

Den är säker och väldigt enkel att använda. Allt du gör att fylla behållaren med ljummet vatten. För sedan försiktigt in analduschen i analen och pressa sedan på bollen för att trycka ut vatten. Rengör analen tills vattnet som kommer ut är helt rent. Nu är din anal helt rengjord!

Använd vattenbaserat glidmedel vid införandet för att underlätta. Tänk också på att rengöra Ouch Anal Douche Small efter varje användning med mild tvål och vatten.

 

Diameter: 6 cm

 Material: ABS, PVC

Passar: nybörjare & dig som vill ha en analdusch som är lätt att använda


Kommentarer
Lämna en kommentar
Your email address will not be published