Snabb & diskret leverans
Hämta i butik
Fri frakt över 995 kr

FAQ 


Beställning

Hur vet jag att min order gått igenom?

När du beställt från oss får du en orderbekräftelse till mejlen du angivit. Kontrollera därför alltid att du skrivit in rätt mailadress. Dessa mejl kan även ibland hamna i skräppost, så håll utkik även där!

Kan jag ändra min order?

Om du av olika anledningar vill göra ändringar i din order kontakta oss så snabbt som möjligt på kundservice@lustly.se efter att du genomfört din beställning.

Jag vill returnera en vara, hur gör jag?

Om du vill returnera en vara så kontaktar du oss på vår kundtjänst 08 – 24 41 41 eller mejlar kundservice@lustly.se

Kan jag returnera en vara jag köpt online i er butik?

Ja, det kan du! Så länge du visar din följesedel eller faktura du fått skickat till din mejl och förutsatt att varan är oanvänd och förpackningen obruten/oskadad. Underkläder och vuxenleksaker där plomberingen brutits kan inte returneras av hälso- och hygieniska skäl.

För vidare information läs våra köpvillkor.

Min vara var trasig när jag fick den, vad gör jag?

Kontakta oss på kundservice@lustly.se så hjälper vi dig. Bifoga även bilder på den trasiga varan ifall defekten är något som syns. Vi återkommer så fort vi kan!

Är det samma lager i butik som online? 

Ja, det är det! Så alla varor vi har online finns även i butik och vice versa. 

Betalning

Vilka betalsätt erbjuder ni?

Vi erbjuder Klarna Checkout, där du kan välja mellan att betala med faktura (med eller utan delbetalning), konto- och kreditkort eller direktbetalning via bank.

Tillkommer det någon avgift om jag betalar med faktura?

Nej, vi tar ingen fakturaavgift. Dock kan det vid eventuella kampanjer från Klarna, till exempel köp nu betala om 3 månader, tillkomma avgifter.

Vad står det på kontoutdraget när jag handlar hos er online?
Vi använder oss av Klarna Checkout när du handlar hos oss online så på kontoutdraget kommer det stå Klarna oavsett vilket av de olika betalningsalternativen du väljer hos Klarna. 

Vad står det på kontoutdraget när jag handlar hos er i butik?

Det beror på vilket betalmedel du valt. Betalar du med kort står det Lustly och om du väljer att betala med Swish kommer mottagaren vara Picus Nordic.

Vart är min faktura?

Fakturan kommer till din mail, kontrollera alltid din skräppost. Då vi även använder oss av Klarna kan du alltid hålla koll och se dina fakturor i deras app eller på deras hemsida. 

Leverans

Vad står det på paketet ni skickar?

Alla våra produkter skickas alltid i diskreta paket som aldrig avslöjar dess innehåll. Dessutom skickar vi med diskret avsändare, dvs att det inte står Lustly som avsändare på paketet. Det är alltså bara du som vet vad som finns i paketet, bra va?

Hur lång är leveranstiden?

Vår leveranstid är 1-2 dagar (beroende på vilket leveransalternativ du valt). Beställningar som görs innan kl 16.00 mån-tors skickas från oss samma dag och då har du ditt paket redan dagen efter. Vi gör alltid vårt bästa för att din order ska komma fram så snabbt och smidigt som möjligt, men självklart kan yttre faktorer innebära fördröjd leverans.

Kommer mitt paket i brevlådan eller måste jag hämta ut paketet?

Ditt paket levereras till ditt närmsta utlämningsställe av Postnord. Om din vara är liten och kan skickas som varubrev så levereras den direkt till din brevlåda. Läs våra leveransvillkor eller kontakta oss för mer information eller önskemål. 

Vart är mitt paket?

Har du väntat på ditt paket i mer än 4 arbetsdagar utan att höra från oss, kontakta oss då på kundservice@lustly.se

Vad kostar frakten?

Det beror på vilket leveransalternativ du valt. Väljer du att hämta ditt paket i vår butik är det alltid fraktfritt. Vill du ha ditt paket levererat med Postnord kostar frakten 49 kr, men handlar du för minst 800 kr så är det fri frakt! Bra va?

Begrepp inom sex

Vad betyder BDSM?

BDSM är ett samlingsbegrepp som står för bondage/disciplin, dominans/submission och sadomasochism. För vissa är BDSM en livsstil och för andra är det ett sätt att ibland göra det där lilla extra i sängen. När man utövar BDSM är det viktigt att alla som är med samtycker till alla dess olika moment och håller sig till att leken är frivillig.

Vad de olika begreppen betyder:

Bondage innebär att med hjälp av handbojor, rep eller kommandon begränsa någons frihet att röra sig. Det kan också vara att använda ögonbindel eller munkavle för att begränsa någons sinnesintryck.

Disciplin handlar om att styra, kontrollera och utdela belöning eller bestraffning för olika beteenden. Det kan vara antingen psykiskt eller fysiskt men också en mix av båda. Det kan till exempel göras genom rollspel där den ena tar kontroll och ansvar över den andra, medan den andra släpper sitt ansvar och visar fullständig tillit.

Dominans innebär att en person blir upphetsad av att dominera en eller flera personer genom att styra och bestämma över vad det ska göra. Medan submission är motsatsen till dominans, dvs att du njuter av att visa undergivenhet till den dominanta och låter den styra och bestämma över dig.  

Sadomasochism är ett ihopsatt ord av orden sadism och masochism. Det betyder att du blir upphetsad av att ge eller ta emot smärta i sexuella sammanhang. Sadism är att du njuter och går igång på att ge någon annan smärta och masochism är tvärtom – du blir upphetsad av att ta emot.

Vad är en fetisch?

En fetisch är sådant vi tänder och går igång på. Det kan vara olika slags föremål, material, kroppsdelar, klädesplagg eller specifika situationer/miljöer. Ja, listan kan göras lång. En del anser att en fetischer är på sådant som folk vanligtvis kanske inte uppfattar som upphetsande, men den specifika upplevelsen varierar från person till person. Sexualitet har många uttryck och nyanserna är många, om du får utlopp för det du önskar med eller utan en partner utan att skada någon annan är det inga konstigheter.

Frågor om sexleksaker

Vad är en analplugg? Och hur använder man den?

En analplugg är en sexleksak för analen med en bredare bas för att förhindra att leksaken åker upp i analen. Analpluggar kommer i många olika storlekar, material och funktioner för att du ska kunna välja en som passar dig. Är du nybörjare är det bra att börja med en lite mindre och flexibel som lättare slinker in. Att även värma upp, slappna av och använda glidmedel är A och O då vår ringmuskel inte är lika elastisk eller har egen lubrikation som vaginan.

En analplugg kan användas när du onanerar, vid oralsex och vid penetration. Testa dig fram och hitta det som känns bäst för dig. Det ska kännas bra och vara skönt att använda en analplugg, inte göra ont.

Hur fungerar en penisring?

En penisring är en ring som sätts på runt roten på penis, eller både runt roten och pungen. Den har som uppgift att göra ståndet hårdare eller för att hjälpa ståndet att hålla längre. Många penisbärare tycker även penisringar ökar känsligheten och ger en skön känsla.

Penisringar kommer i en rad olika storlekar, material och med olika funktioner. Det finns till exempel pensringar med vibration som kan vara skönt för både personen som bär den eller för eventuella sexpartners. När du köper en penisring är det viktigt att hitta en som passar, den ska sitta tätt och inte åka av men den får inte heller sitta för tight så det gör ont eller känns obehagligt.

Hur använder man knipkulor?

Knipkulor, också kallat geishakulor, är kulor som används för att träna upp bäckenbottenmuskulaturen för att förebygga inkontinens men också för att få starkare orgasmer. När man börjar med knipövningar kan det vara svårt att veta hur det ska kännas när man kniper på rätt sätt, därför är användandet av knipkulor superbra då de hjälper dig att känna när du kniper rätt. Knipkulor kan också användas som en del av förspelet eller vid samlag.

Guide hur du använder knipkulorna!

Hitta en ställning som känns bäst för dig, enklast är att ligga ner på rygg då man hittar bäckenbottenmuskulaturen lättare så, och för in kulorna i slidan men behåll snöret utanför. Använd glidmedel för att underlätta införandet.

Spänn bäckenbottenmuskulaturen, samma muskel du använder när du vill stoppa strålen när du kissar, och slappna av i övriga muskler. Testa om du kan hålla kvar kulorna när du ställer dig upp och pröva i så fall att gå runt lite med knipkulorna inne.

Knip i cirka 2-4 sekunder och vila sedan 10 sekunder för att sedan knipa igen. Fortsätt så ett par gånger till. Se till att inte hålla på så länge i början, när du sedan har blivit van med att knipträna så kan du däremot träna i 5-15 minuter.

När du efter par gånger känner att du blivit starkare och kan knipa bättre så kan du knipa allt vad du kan i 5 sekunder, slappna av i 5 sekunder och upprepa detta 10 gånger.

Ibland kan man få träningsvärk efter knipövningar med knipkulor och då känns det ungefär som mensvärk. Med regelbunden träning kommer du märka skillnad och dra nytta av ett vältränat underliv – det hjälper som sagt med att få dina orgasmer att blir mer intensiva.

Hur rengör jag min sexleksak?

Bästa sättet att rengöra din sexleksak är att använda ljummet vatten och en parfymfri tvål som inte innehåller olja. Du borde även använda en bakteriell rengöringsspray, så kallad Toy Cleaner, som hjälper att hålla borta bakterier. Om din sexleksak är batteridriven, ta alltid ut batteriet innan rengöring och låt allt torka innan du stoppar tillbaka batteriet igen. Se alltid till att torka dina sexleksaker ordentligt efteråt då materialet kan bli dåligt om de inte är helt torra när du stoppar undan dem.

Olika sexleksaker tål också olika mängder vatten, vissa kan sköljas under rinnande vatten och andra tål endast att tvättas med en fuktig trasa. Kolla in detta inlägg för att ta reda på hur pass vattentålig din sexleksak är.

Är min sexleksak vattentätt?

Alla sexleksaker är olika vattentåliga. Vissa kan sänkas ner i vatten i 30 minuter medan andra bara tål en fuktig trasa när man rengör sexleksaken. I detta inlägg kan du läsa mer om hur pass vattentålig just din sexleksak är. Tänk på att om du din sexleksak har en tillhörande fjärrkontroll så är själva fjärrkontrollen inte vattentätt.

Kan jag använda alla typer av sexleksaker i analen också?

Nej, du ska bara använda sexleksaker avsedda för analen där. Det för att det behöver finnas en bredare bas på alla sexleksaker för analen för att undvika att leksaken sugs in. Även leksaker som har snören som t.ex. vibrerande ägg eller geishakulor ska inte användas i analen då de fortfarande kan sugas in.

Graviditet

Är det farligt att använda sexleksaker när man är gravid?

Nej det är det inte, så länge du inte har några andra komplikationer är det helt säkert att använda sexleksaker under graviditeten. Det är dock alltid bra att rådgöra med din barnmorska ifall du känner dig osäker. Se även till att rengöra dina sexleksaker noggrant och undvik hårda stötar mot slutet av graviditeten.

Kan jag ha sex under graviditeten?

Ja det kan du! Det är inte farligt att ha sex när man är gravid, varken för dig eller fostret. Fostret ligger väl skyddat bakom livmodern och fosterhinnan, varken bakterier eller spermier kan ta sig in till fostret då slemproppen skyddar från detta. Undvik dock hårda stötar mot slutet av graviditeten.

När du är gravid kan ibland orgasmer utlösa sammandragningar i underlivet, dessa är dock inte farliga. Vid en normal graviditet kan inte sammandragningarna sätta igång värkarbetet eller orsaka missfall. Det är också lättare än vanligt att börja blöda under sex när man är gravid då vävnaderna är skörare, en liten blödning är inte farligt, men om du är orolig eller får en kraftig blödning ska du alltid kontakta vården. 

En del upplever faktiskt att de har lättare att få orgasm under graviditeten på grund av det ökade blodflödet till underlivet.

När får jag ha sex igen efter en förlossning?

För kroppen att läka efter en vaginal förlossning tar ungefär 6 veckor, vad gäller kejsarsnitt så tar det längre tid. Under dessa 6 veckor går det jättebra med oralsex och smek, men ingen penetration av vare sig finger, dildos eller penis. Efter 6 veckor bör du lyssna på din kropp och känna efter om du känner dig redo och läkt, dvs att du slutat blöda. Att även rådgöra med din barnmorska är bra.

Om du är orolig ifall det ska göra ont så kan det vara bra att använda mycket glidmedel då hormoner och amning kan göra dig lite extra torr. Utöver det så är det bara att slappna av och njuta av den sköna intima stunden.

Glidmedel och kondomer

Finns det något annat man kan använda istället för glidmedel?

Framförhållning är inte lustens bästa vän och vi kan aldrig veta när vi behöver glidmedel nära till hands. Så vilka andra produkter kan man använda istället för glidmedel? Viktigast av allt är att aldrig använda tvål och hudvårdsprodukter då det oftast innehåller uttorkande ämnen och parfym som torkar ut våra slemhinnor och kan ge oss en rejäl obalans i underlivet.

Vill man eller kan man inte använda glidmedel så finns det ett flertal oljor anpassade för intimt bruk, däremot går det även att använda andra milda oljor som t.ex. olivolja. Det är varken skadligt eller torkar ut underlivet. Men det är alltid bäst att använda oljor framtagna för intimt bruk ifall glidmedlet inte finns nära till hands. Tänk dock på att många sexleksaker endast ska användas med glidmedel och kan förstöras av oljor, likaså kondomer.

Behöver jag glidmedel när jag använder min sexleksak?

Ja,  glidmedel gör det bättre och skönare. Många sexleksaker behöver just glidmedel för att funka bättre då det kräver mer glid på grund av materialet. Alla är vi såklart olika och producerar olika mängd sekret men att använda glidmedel adderar det där lilla extra när du har en skön stund för dig själv eller med någon annan.

Ska du använda sexleksaker för analen rekommenderas det att alltid använda glidmedel då analen inte har egen lubrikation som vaginan. Kom också ihåg att aldrig använda olja med dina sexleksaker istället för glidmedel då de kan gå sönder, det enda undantaget är hårdplastprodukter.

Vad är skillnaden mellan ett vattenbaserat och silikonbaserat glidmedel? Vilket ska jag ha?

Det korta och enkla svaret är att silikonbaserat glidmedel inte torkar ut och försvinner lika snabbt som vattenbaserat och behövs därför i mindre mängd. Det ger därför en längre glidförmåga medan vattenbaserade inte glider lika länge och är mer som en slags hjälp på traven innan kroppens eget sekret sätter fart. 

Det är lite av en smaksak vilket glidmedel man vill använda, också beroende på vad för typ av sex man ska ha. För analsex tycker många att silikonbaserat är bäst då man slipper fylla på så ofta och om du ska ha glidmedel till din sexleksak i silikon så ska du använda vattenbaserade glidmedel då ett silikonbaserat kan förstöra materialet på din leksak.

Vilket glidmedel är bäst för analsex?

Antingen ett vatten- eller silikonbaserat, viktigast är att du använder rikligt med glidmedel då analen inte har egen lubrikation. Det finns även glidmedel speciellt anpassat för just analsex. Det som är speciellt med dem är att de har en avslappnande och viss bedövande effekt, vilket kan vara bra för dig som har svårt att slappna av men ändå vill ha analsex. Det enda glidmedlet som ska undvikas vid analsex är oljebaserat glidmedel då det kan kan förstöra kondomen.

Vilken kondom ska jag ha?

Kondomer finns i massa olika storlekar, passformer, material och smaker och det kan vara en djungel att försöka hitta det som passar just dig bäst. Men för att förenkla det lite så kan du först ta reda på vilken kondom du ska ha storleksmässigt. Det gör du genom att mäta omkretsen på din penis när den är hård och där den är som grövst. Oftast står det på kondomens förpackning vilken omkrets den har och då kan du enkelt matcha ihop den med din.

Vad gäller material och smak är det ju du själv som bestämmer vad du vill ha. Det finns kondomer som är räfflade, med knottror eller annan struktur och funktion. Vårt bästa tips är att testa olika kondomer och känna dig fram vilken kondom som sitter bäst och är skönast för just dig.

Pssst.. vi har kondomen My Size som har ett måttband du enkelt kan ladda ner, skriva ut och mäta för att veta exakt vilken storlek du ska ha i deras kondomer. Kolla in här.