Snabb & diskret leverans
Hämta i butik
Fri frakt över 800 kr

Silikonbaserat

Ett silikonbaserat glidmedel ger en mycket långvarig effekt och är perfekt när du vill slippa fylla på glidmedel under din sköna stund. Silikonbaserade glidmedel är extra bra vid analsex eller vid användande av sexleksaker ämnade för analen - då analen inte har en egen lubrikation, som slidan har. Ett bra silikonbaserat glidmedel har få ingredienser - desto färre - desto bättre. Här hittar du allt från värmande silikonbaserat glidmedel, silikonbaserat glidmedel med lusthöjande effekt, silikonbaserat glidmedel för känsliga slemhinnor samt silikonbaserade glidmedel för analen. En härlig blandning med andra ord. 

36 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

 Vad är silikonsbaserat glidmedel?

Silikonbaserade glidmedel är en form av smörjmedel som används för att förbättra glid vid sexuell aktivitet eller användning av sexleksaker. De skiljer sig från andra typer av glidmedel eftersom de är gjorda av silikon, en sorts syntetisk polymer som har många användningsområden, inklusive medicinska implantat och kosmetikaprodukter.

Silikonbaserade glidmedel har flera fördelar jämfört med andra typer av glidmedel. För det första är de mycket långvariga och behöver inte appliceras så ofta som andra glidmedel under sexuell aktivitet. Detta kan vara en fördel vid tillexempel analstimulans eller analsex. 

Silikonbaserade glidmedel är också fuktgivande, vilket kan vara bra för kvinnor som har torra slemhinnor eller som lider av vaginal torrhet. Dessa glidmedel kan också användas för att lindra smärta eller obehag vid samlag. Håll koll på ingredienserna bara. 

Ett annat plus med silikonbaserade glidmedel är att de är vattenresistenta, vilket gör att de kan användas i duschen eller i andra fuktiga miljöer. Detta kan vara en fördel för par som gillar att ha sex i duschen eller i badet. Eller varför inte bastun? 

Silikonbaserade glidmedel är också enklare att tvätta bort än andra typer av glidmedel. De kan enkelt tas bort med tvål och vatten, och behöver inte speciella rengöringsmedel.

Det finns dock några nackdelar med silikonbaserade glidmedel också. För det första är de oftast dyrare än andra typer av glidmedel. De kan också orsaka irritation hos vissa personer, särskilt om de är känsliga för silikon. 

Dessutom kan silikonbaserade glidmedel skada sexleksaker och annat utrustning som är gjorda av silikon eller annat material som reagerar med silikon. Om du använder sexleksaker eller andra produkter av denna typ, bör du alltid kontrollera produktens anvisningar innan du använder silikonbaserade glidmedel.

Silikonbaserade glidmedel kan användas tillsammans med latex – och polyuretanplastkondomer samt sexleksaker av glas, metall och kristall. Vissa hårdplaster tål också silikon. 

Varför ska man använda glidmedel?

Glidmedel är bra att använda för att det kan göra sexuella aktiviteter mer bekväma och njutningsfulla. Det kan minska friktionen och göra det lättare att glida in och ut, vilket kan förbättra sexuell njutning och förhindra smärta och obehag. Glidmedel kan också användas för att öka sensationen och för att göra sexuella lekar mer kul och spännande. VI på Lustly rekommenderar glidmedel till allt - omslutande samlag, onani, smeksex och tillsammans emd sexleksaker. Även vid införrandet av knipkulor, tamponger och menskoppar. 

Silikonbaserade glidmedel kan dessutom ge ditt hår lite mer shine och förhindra friktion på låren när du tar en längre cykeltur.