Snabb & diskret leverans
Hämta i butik
Fri frakt över 995 kr

Internationella Kvinnodagen - Kampanj

8/3 är det internationella kvinnodagen 2023. För belysa kampen för kvinnors rättigheter vill vi ge dig ett riktigt Girls support Girls-erbjudande.

Köp en Womanizer Premium 2 och få en Womanizer Liberty (värde 999 kr) på köpet som du kan ge till en annan amazing kvinna/person med vagina. 

Tillsammans är vi starka.

 

Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.

Vad är internationella kvinnodagen?

Internationella kvinnodagen som uppmärksammas den 8 mars varje år är ett resultat av en lång kvinnokamp där kvinnor kämpat och kämpar för jämlikhet, rättvisa, utveckling och för att ha samma förutsättningar som män - som att till exempel ha rösträtt. I flera hundra år har kvinnor kämpat för sin rätt i samhället. I det gamla Grekland uppmanade Lysistrate till sexstrejk mot männen för att få slut på kriget. Under den franska revolutionen ville kvinnorna i Paris ha ”frihet, jämlikhet och broderskap” och marscherade till Versailles för att kräva rösträtt.

Kvinnors rättigheter är något som, tyvärr, än idag inte är en självklarhet.

FN har en stor roll i att skydda och kämpa för kvinnors rättigheter och deras arbete i detta får ett enormt stöd. 

Internationella kvinnodagen - historia:

Den första internationella kvinnodagen gick av stapeln 28 februari 1909 i USA, tack vare det amerikanska socialistpartiet.

Idén till en dag där man uppmärksammar kvinnors kamp för ett jämlikt samhälle uppstod runt sekelskiftet under en period av expansion, turbulens, befolkningstillväxt och radikala ideologier - i industriländerna. 

Det var den socialistiska kvinnokonferensen i Köpenhamn 1910 som instiftade en dag till stöd för kvinnlig rösträtt. Detta skedde i “ungeren” - ungdomshuset i Köpenhamn. Under ledning av den tyska feministen Clara Zetkin. Dagen firades därefter dagen årligen i många länder, i Sverige från och med 1912, på olika datum under våren.

I alla länder där fascistiska och nazistiska partier kom till makten under mellankrigs- och krigsåren förbjöds den så kallade röda dagen, men redan 8 mars 1945 samlades vänsterkvinnor från Europas motståndsrörelser till möte i London. I Sovjetunionen och Östeuropa levde 8 mars vidare som officiell högtidsdag.

1977 rekommenderade FN ett allmänt firande av internationella kvinnodagen. 

Kvinnodagen har en global betydelse, både i industri- och utvecklingsländer. Kvinnorörelsen växer och blir starkare och starkare. Det som händer i Iran just nu, efter Masha Jina Aminis död, är en kvinnorevolution. Här protesterar både män och kvinnor tillsammans mot den kvinnofientliga regimen. 

 

Därför ska du inte säga grattis på internationella kvinnodagen:

Att kvinnor inte har samma rättigheter som män är inget att fira. Denna dag är till för att belysa orättvisorna som fortfarande finns världen över. Kvinnodagen är en kamp. En dag där vi, både kvinnor och män, enas och kämpar mot en bättre framtid. Där kvinnors förutsättningar blir bättre. Att kvinnors rättigheter och ett jämlikt samhälle inte är en självklarhet är inget att gratulera. Istället för att säga grattis på kvinnodagen kan du säga: jag är med dig i kampen och göra skillnad genom att diskutera och belysa orättvisorna och ojämlikheten världen runt. Läs på om feminism och var med och demonstrera eller skriv under namninsamlingar - det finns mycket du kan göra. 

Många tror att kvinnodagen är en dag där man hyllor kvinnor generellt och missförstår dagen helt. Vi kan vara glada för det arbete som gjorts och de framgångar kvinnokampen haft men vi har fortfarande lång väg att gå. 

Vad gör vi på Lustly för att vara med i kampen?

Bland annat fokuserar vi på det så kallade orgasmglappet - där kvinnors njutning inte får eller fått vara i fokus. Vi hjälper personer med vagina att ta makten och kontrollen över sin lust och sina orgasmer genom att bryta tabun och avstigmatisera kvinnors njutning. Vi uppmanar till att ta för sig, att våga njuta, att våga utforska sin kropp och vad du tänder på. 

En av våra favoritprodukter för kvinnlig njutning är luftrycksvibratorn som revolutionerat branschen. Denna stimulator stimulerar klitoris med vakuum, utan direkt stimulans av klitoris - vilket resulterar i garanterad orgasm, och även multipla orgasmer. Just klitoris är ju roadway to female orgasm och faktum är att enbart 20% av alla med vagina får orgasm under omslutande penetrativt samlag och för att kunna få orgasm behöver kvinnor någon form av klitorisstimulans. Vid en vaginal orgasm är det alltid klitoris inre delar som stimuleras av en penis eller en sexleksak. 

Det vi även gör är att vi prioriterar att sälja produkter av kvinnoägda företag som Geni, Le Wand, Rianne S, Crave och Dame - för att nämna några.