Snabb & diskret leverans
Hämta i butik
Fri frakt över 995 kr

Nybörjare

För nybörjare rekommenderar vi att börja med färgade knipkulor i mjukare material som exempelvis gummi eller silikon. Dessa är lätta att använda och gör mindre ont om du placerar dem fel. De bör vara lätta så de inte ramlar ut och matchar din muskelstyrka i bäckenbotten. Märken som Fun Factory, Satisfyer och Lelo har bra produkter för nybörjare.

Visa som Rutnät Listvy

1 Artikel

Sätt fallande sortering
 1. Pretty Love Kegel Tighten Up III
  -26%
  Pretty Love Kegel Tighten Up III
  Rating:
  100%
  Special Price 139 kr Regular Price 189 kr
per sida

Knipkulor för nybörjare:

För nybörjare rekommenderar vi att börja med enkla knipkulor med låg vikt och låg motstånd, som kan användas för att träna bäckenbottenmuskulaturen och stärka den. Dessa kan köpas i många olika färger och former, och ofta finns det även starter kit med flera olika vikter och knipkulor att välja mellan.

Vilka knipkulor är bäst?

Det beror på vad man vill använda knipkulor för. Vissa tycker att de klassiska knipkulorna med träskal är bäst eftersom de är enklare att använda och har en mer naturlig känsla. Andra föredrar knipkulor med vibrationer eller olika former och storlekar för att öka träningseffekten och njutningen. Det är viktigt att välja knipkulor som passar ens behov och preferenser.

Varför ska man använda knipkulor?

Knipkulor används för att stärka musklerna i underlivet och därmed förbättra både sexuell njutning och förmågan att kontrollera urinering. De kan också hjälpa till att förebygga inkontinens och förbättra sexuell hälsa genom att öka blodcirkulationen och öka förmågan att få orgasm.

Knipkulor efter förlossning:

Knipkulor är en bra metod att använda efter en graviditet för att stärka bäckenbottenmusklerna. Detta kan hjälpa till att förebygga inkontinens och återställa styrkan och spänningen i musklerna efter en förlossning. Dessutom kan det bidra till att återfå en snabbare fysisk återhämtning efter förlossningen.

 

Så använder du knipkulor:

För att använda knipkulor, följ dessa steg:

 • Välj en knipkula med rätt storlek och hårdhet för din nivå. Det kan vara bra att börja med en mindre och mjukare kula och sedan öka storlek och hårdhet när du blir starkare. Använd glidmedel. 
 • Sitt bekvämt och låt knipkulan glida in i slidan. Det kan hjälpa att vara avslappnad och använda lite glidmedel för att göra det enklare.
 • Knip runt kulan med musklerna i bäckenbotten och håll i en minut eller två. Bygg sedan upp långsamt till att knipa i flera minuter i taget.
 • Upprepa detta flera gånger om dagen för att öka styrkan i bäckenbottenmusklerna. Du kan också öka svårighetsgraden genom att använda flera knipkulor eller en kula med högre hårdhet.
 • Var noga med att tvätta knipkulan efter varje användning för att förhindra infektioner. Du bör också ta en paus från träningen om du känner obehag eller smärta.

Hur sätter man in knipkulor?

Knipkulor är små kulor som används för att stärka musklerna i underlivet. För att föra in dem ska man sitta eller ligga bekvämt och lägga den ena knipkulan i handen. Sedan för man in den sakta och försiktigt i slidan med hjälp av ett finger. Det är viktigt att man är avslappnad och använder en vattenbaserad glidmedel för att underlätta in föringen. Efter att ha fört in den första knipkulan kan man göra samma sak med den andra (om du har två vill säga).