Snabb & diskret leverans
Hämta i butik
Fri frakt över 995 kr

Fair Squared

Fair Squared tillverkar bland annat rättvisemärkta kondomer och menskoppar av gummi som kontrolleras genom Fair Rubber Association! Produkterna är tillverkade enligt högsta standard i Tyskland, CE-märkta och produktionen är helt klimatneutral. Vi är så glada över att få vara återförsäljare av produkter som är reko för både människor och naturen. Läs gärna mer längre ner på denna sida om företaget och vad de gör. 

Visa som Rutnät Listvy

4 artiklar

Sätt fallande sortering
per sida

Rättvisemärkta kondomer av naturgummi/naturlatex

FAIR SQUARED använder endast Fair Rubber-märkt naturgummi från hållbara odlingar i Tamil Nadu som är en sydindisk delstat. Fair Rubber Association grundades 2012 som en samarbetsplattform mellan företag som erbjuder produkter från Fair Rubber naturgummi. Föreningen vill säkerställa att anställda på plantagen och invånarna i det lokala samhället behandlas på ett rättvist sätt och får stöd i att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.

Kondomerna tillverkas av CPR Germany GmbH i Sarsted, nära Hannover i Tyskland. CPR är en ISO-certifierad tillverkare av medicintekniska produkter och levererar produkter i enlighet med europeisk standars för kondomer. Varje kondom testas individuellt elektroniskt - för att säkerställa att de når alla kvalitetskrav. 

Kondomer utan kasein

Då kondomerna är utan kasein är de helt veganska. Kasein är ett protein förekommande i komjölk och det används vid tillverkning av de flesta latexkondomer på marknaden idag. Att producera kondomer utan kasein är en lite dyrare process men för de extra slantar du lägger ut får du en helt vegansk produkt som dessutom är helt reko - för alla.