Snabb & diskret leverans
Hämta i butik
Fri frakt över 995 kr

Sexleksaker på resan? Så gör du

Sexleksaker på resan? Så gör du
13 februari 2022 2860 visning(ar)
Sexleksaker på resan? Så gör du

Att älska att njuta, onanera med en vibrator eller att använda en sexleksak med sin partner när man är ute och reser 2023 borde vara helt naturligt och inget att skämmas över men med det sagt kanske du inte vill råka ut för en pinsam situation med säkerhetsvakter på flygplatsen eller behöva visa upp alla sexleksaker man packat ner, för alla i kön till säkerhetskontrollen.  

Att vilja ha med sina sexleksaker på resan är för många en självklarhet men finns det regler och vad får checkas in i handbagaget? Häng med för här går vi igenom vad som gäller när du är på resande fot och vill ha med dina njutningsprodukter.

 

Hur tar man med sexleksakerna när man ska ut och resa?Hur tar man med sexleksakerna när man ska ut och resa?

 

Ska sexleksakerna checkas in eller kan man ha dem i handbagaget?

Hur får man med sexleksaker på flyget? Det beror lite på vad du tar med dig och var du ska (läs mer angående restriktioner för sexleksaker till vissa länder längre ned). Små och lätta vibratorer kan packas ned i handbagaget. Lite större saker är nog smartare att checka in, då de dels väger en del och inte får packas ner i handbagaget.

Sexleksaker som är över 18 cm och är av glas eller metall kan dessutom räknas som vapen och bör alltid checkas in eller skippas helt. Storbritannien har en gräns på att batteridrivna produkter som packas ner i handbagaget max får vara 6 cm så din Satisfyer Pro 2 måste snällt checkas in. Som tur är finns det många klitorisvibratorer, vibrerande penisringar och andra produkter som är små nog för att ha i handbagaget under din weekendresa till London. 

Det finns även restriktioner omkring piskor: ridspön får tas med i handbagaget medan bullwhips och andra större produkter måste checkas in.

Lägg sexleksakerna överst i handbagaget vilket kan underlätta om säkerhetspersonalen vill inspektera dina saker. 

Sexleksaker som ser ut som vapen bör lämnas hemma - för att vara på den säkra sidan. Det finns till exempel analpluggar som ser ut som handgranater och dildos formade som pistoler. Det kan, vid röntgen, vara svårt för säkerhetspersonalen att se om det är en sexleksak eller ett riktigt vapen. 

 

 

Ta med sexleksaker med travel lock om du ska ut och resa. Ta med sexleksaker med travel lock om du ska ut och resa.

 

Välj en leksak med travel lock – undvik att väskan börjar vibrera.

Hur pinsamt skulle det inte vara om din väska börjar vibrera och du blir tagen till sidan av vakterna då de misstänker att du har något olagligt i väskan?! Välj en sexleksak med låsfunktion så slipper du missa flyget. Många sexleksaker i dag har ett lås där du måste låsa upp den innan den går att använda. Vanligast är att du håller in 2 knappar samtidigt och gör på samma sätt för att låsa upp den. Dock har de flesta säkerhetsvakter råkat ut för sexleksaker i många väskor under åren och brukar inte göra en för stor grej av det. Sist jag reste och hade en hel hög sexleksaker i handbagaget kallades jag åt sidan och när de öppnade min väska log de bara och stängde den igen. 

Om jag måste välja en (oh, så svårt) fav sexleksak med reselås får det nog bli Happy Rabbit Mini Ears Vibrator - en liten klitorisvibrator med handtag. Den är liten och lätt att ta med men ändå tillräckligt stark och skön för att ge dig den stimulans du behöver. De små öronen ökar dessutom blodflödet till klittan så du lättare får orgasm. 

Glöm inte att packa ner manualen, ifall du glömmer hur man aktiverar leksaken igen. Been there, done that – vilket var mycket tråkigt, jag fick nämligen gå och köpa nya sexleksaker på plats.

Eller så väljer du en batteridriven produkt. Plocka ut batterierna innan du packar ner vibratorn i väskan bara. Har din sexleksak inget travel lock bör du låta den ladda ur helt innan du packar ner den. 

 

 

Guide om hur du packar ner dina sexleksaker när du ska resa. Guide om hur du packar ner dina sexleksaker när du ska resa.

 

Hur ska sexleksakerna packas?

Om det nu blir så att din väska blir genomsökt vill du nog inte att en dildo ska ramla ur den där tröjan du lindat in den i och rulla ut på golvet, så alla kan se. Packa dina sexleksaker i små separata påsar. Det finns fina små bomullspåsar de kan stoppas ned i. Blir väskan genomsökt kan du lite diskret berätta för personalen vad påsen innehåller, och de kan öppna och titta ned utan att de behöver pilla på din sexleksak.

Alternativt att du lägger dem i genomskinliga plastpåsar så de ser direkt vad de innehåller – så slipper du svara på frågor om vad påsen innehåller och kan bara ge dem ett leende och en blinkning. Tro mig, tullpersonalen har sett värre saker än en rabbitvibrator eller en analplugg.

Jag brukar ha mina sexleksaker och laddare i små necessärer av silikon - som jag även använder på stranden till blöta badkläder så de inte blöter ner allt i väskan. 

Det är ju egentligen inte en stor grej att ha med sexleksaker på resan – de flesta människor idag har sex och tycker om att njuta, det borde inte vara så tabu.

Glid och massageolja?

Glidmedel och olja räknas som vätska - de får vara max 100ml och ska packas i en plastpåse om du tar med dem i handbagaget. Välj lite mindre flaskor eller köp små reseflaskor på apoteket och häll över från din stora flaska om du reser med enbart handbagage - annars kan du checka in dina glidmedelsflaskor. Glidmedel är särskilt viktigt om du ska bada mycket då det kan torka ut dina slemhinnor och öka risken för friktion, som kan leda till båda smärta och klåda. Glidmedel är alltid bra dock - jag reser aldrig utan glid. Lube up baby! 

Allt som är 2 in 1 är perfekt när du ska ut och resa, så du slipper packa ner för mycket. Som till exempel massageolja & glidmedel i ett. Compact travelling med andra ord. 

 

 

Guide: packa ner bondage-produkter på resan. Guide: packa ner bondage-produkter på resan.

 

Kan man ta med bondage-produkter?

Är du inne på BDSM och lite mer spicy toys kan det vara en bra idé att vara lite uppfinningsrik och välja annat än det du brukar använda. Att packa mer vassa eller stora grejer är aldrig en bra idé, då du förmodligen blir av med dem vid en koll.

Välj till exempel en bondage-tejp istället för din stora bondage-ställning till sängen. Tejpen kan användas till att binda fast både händer och fötter istället fär bojor och kan även sättas över munnen, istället för en gag-ball. En toppen ”allt i allo-produkt” med andra ord. Med lite uppfinningsrikedom kan det säkert användas till en hel del annat.

Får man ta med sexleksaker till alla länder?

Vissa länder har förbud mot sexleksaker (vilken horror!!) och du kan riskera att bli av med dina sexleksaker så kolla innan, vad du får ta med och inte får ta med.

Här är några länder där sexleksaker är helt förbjudna:

*Thailand
*Vietnam
*Indien
*Malaysia
*Maldiverna
*Saudi Arabien
*Förenade Arab Emiraten

I indien riskerar du upp till 2 års fängelse om du försöker sälja sexleksaker och i Thailand får du inte ens ta med sexleksaker in i landet. Kolla upp reglerna innan du packar ner dina njutningsprodukter med andra ord. 

 

 

Välj diskreta sexleksaker om du ska ut och resa. Välj diskreta sexleksaker om du ska ut och resa.

 

Resvänliga sexleksaker:

Vi på Lustly vill attt sex, onani och sexleksaker slutar vara så tabubelagt och självklart ska man kunna packa ner produkter utan att känna att det är pinsamt eller jobbigt.

Tycker du ändå det är lite pinsamt  (vilket vi förstår, alla är olika) så finns det en hel del sexy toys som inte ser ut som sexleksaker. Du kan hävda att de är för musklerna eller skönhetsprylar, till exempel.

En av våra favoriter är Dame Pom - som lätt kan gå som en face massager. Den är dessutom en av de skönaste vibratorerna jag provat och eftersom den kan stimulera hela vulvan (blygdläppar, klitta och vaginalöppningen) så får den med stora delar av klitoris (även de intre delarna) så den är extra bra de dagar du har lite svårare för att få orgasm. Den är därför även sjukt bra för dig som har svårt för att få orgasm generellt. Fler tips hittar du nedanför där jag samlat alla mina rese-favs bland resvänliga sexleksaker. 

Bon voyage! 


Kommentarer
Lämna en kommentar
Your email address will not be published